MARIA VON WACHENFELDT

 

Maria von Wachenfeldt är journalist och bosatt i Göteborg. Hon är utbildad vi Linköpings Universitet där hon har en kandidatexamen i kultur, samhälle och mediagestaltning. År 2008 åkte hon till London för att studera Modejournalistik och Styling vid London College of Fashion.

 

Under hösten 2012 har Maria varit kursansvarig för "Modejournalistik 7,5 hp" vid Textilhögskolan i Borås. Kursen låg som en modul i Textile Management, påbyggnadsåret för Butikscheferna. Syftet med kursen var att ge grundläggande kunskper i Modejournalistik, både för traditionella medier och online. I kursen introducerades även grunderna i visuell kommunikation och magasinsproduktion.

 

Maria frilansar och gör många varierande uppdrag inom modebranschen. Hon föreläser fortfarande på Textilhögskolan och hjälper även informationsavdelningen att producera material. Under våren 2013 fortbildar hon sig inom Sociala Medier på Eductus, där hon inriktar sig på hur sociala medier kan användas och möta modebranschens behov i marknadsföring och varumärkesbyggande.